Więcej informacji
Dietetyk kliniczny, absolwentka Śląskiego Uniwersytetu
Medycznego oraz technikiem farmaceutycznym. Poprzez uczestnictwo w
licznych konferencjach i szkoleniach stale podnosi swoje kwalifikacje i
aktualizuje wiedzę z zakresu żywienia, którą w praktyczny sposób pragnie dzielić się ze swoimi pacjentami. Doświadczenie zawodowe uzyskała podczas licznych praktyk, w różnych placówkach medycznych m.in
Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka im. św. Jana Pawła II w Katowicach,
Szpitalu Zakonu Bonifratrów pw. Aniołów Stróżów w Katowicach oraz w
Poradni chorób metabolicznych Centrum Świętego Pawła w Chorzowie.
W swoim gabinecie dietetycznym przede wszystkim skupia się na dietoterapii różnych jednostek chorobowych m.in zaburzeń metabolicznych (otyłość, cukrzyca typu II), zaburzeń hormonalnych i chorób autoimmunologicznych, a także na profilaktyce oraz edukacji swoich pacjentów (dzieci, kobiety w ciąży). Jej celem jest pomaganie i towarzyszenie pacjentom w trwałej zmianie nawyków żywieniowych, wypracowaniu właściwego, wartościowego i przede wszystkim indywidualnego modelu żywienia, tak, aby dieta była jak najbardziej dopasowana do potrzeb i możliwości.
W swoim gabinecie dietetycznym przede wszystkim skupia się na dietoterapii różnych jednostek chorobowych m.in zaburzeń metabolicznych (otyłość, cukrzyca typu II), zaburzeń hormonalnych i chorób autoimmunologicznych, a także na profilaktyce oraz edukacji swoich pacjentów (dzieci, kobiety w ciąży). Jej celem jest pomaganie i towarzyszenie pacjentom w trwałej zmianie nawyków żywieniowych, wypracowaniu właściwego, wartościowego i przede wszystkim indywidualnego modelu żywienia, tak, aby dieta była jak najbardziej dopasowana do potrzeb i możliwości.
